Υγειά και Φοιτητής. Συμβουλές από τους επιστημονικούς συνεργάτες μας

Διάβασε τις συνταγές και τις διατροφικές προτάσεις που ετοίμασαν για εσένα οι επιστημονικοί συνεργάτες μας. Γιατί ο vanakias φροντίζει και μέχρι να φτάσει το τάπερ της μαμάς!

Ο Ρόλος της Διατροφής στις Εξετάσεις των Μαθητών - Φοιτητών

Οι εξετάσεις είναι μια περίοδος δύσκολη, με πολύ υψηλά επίπεδα άγχους και οι μαθητές καλούνται να την αντιμετωπίσουν όσο μπορούν με περισσότερη ψυχραιμία. Για τον λόγο αυτό, η διατροφή τους, πρέπει να αποτελείται από ισορροπία και ποικιλία. Καμία ομάδα τροφών δεν πρέπει να παραλείπεται ή να απαγορεύεται. Η κάθε μια από αυτές έχει να μας προσφέρει θρεπτικά συστατικά, που βοηθούν τους μαθητές να φτάσουν στο μέγιστο της απόδοσης τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι πολύ σημαντικό, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ή των ημερών των εξετάσεων, να μην ακολουθείται αυστηρή δίαιτα αδυνατίσματος.

Συμβουλές για νηστίσιμα

Η Καθαρά Δευτέρα αποτελεί τη πρώτη ημέρα της Σαρακοστής για την Ορθόδοξη εκκλησία. Για το λόγο αυτό και τηρώντας το έθιμο την ημέρα αυτή το τραπέζι μας συνήθως αποτελείται από φαγητά, όπως, λαγάνα, θαλασσινά, χαλβά, όσπρια, τουρσί, κ.α.

Παρότι όλα τα παραπάνω είναι κυρίως νηστίσιμα και με μεγάλη θρεπτική αξία, αυτό δεν τα κάνει και εντελώς αθώα θερμιδικά για το σώμα μας. Έτσι λοιπόν πιο κάτω θα αναφερθούμε αναλυτικά για το σαρακοστιανό τραπέζι μας και αυτά που μας προσφέρει: Καταναλώστε τις σωστές ποσότητες και απολαύστε, χωρίς τύψεις!