Φοιτητοσυνταγές από τον Vanakia

Oμελέτα με πατάτες

Υλικά

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 6-7 αβγά
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό 
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • τυρί φέτα τριμμένη με το χέρι 

εκτέλεση

Τηγανίζουμε τις πατάτες. Χτυπάμε τα αβγά με όλα τα υλικά σε ένα μπόλ καλά. Στραγγίζουμε εντελώς το λάδι από τις τηγανισμένες πατάτες, οι οποίες βρίσκονται μέσα στο τηγάνι σχεδόν έτοιμες.

Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από τις πατάτες κουνώντας το τηγάνι να τις καλύψει εντελώς στην επιφάνεια. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με ένα μεγαλύτερο πιάτο από το μέγεθος του τηγανιού αναποδογυρίζουμε με προσοχή την ομελέτα.

Ψήνουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα μοιράζοντας την στα τέσσερα. Την ομελέτα μπορούμε να την εμπλουτίσουμε και με λουκάνικα, εδώ είναι μία απλή χορταστική ομελέτα.

και μέχρι να έρθει το δέμα από τη μαμά....... καλή όρεξη!!!